Tuesday, March 31, 2015

Alyeska


Det hadde kommet 40 cm nysnø det siste døgnet så jeg trodde det var flotte forhold men når vi kom dit var det skare og isete. Det ble litt bedre utover dagen og solen tittet til og med frem;)






Kortspill

Vi spillte mye kort da vi var i Breckenridge og Jan lærte ungene bridge. Men da vi skulle spille kort etter middag og Jan nevnte bridge var de raske med å finne frem poker. Kasper sin venn Cole kom innom en tur også.

Sunday, March 29, 2015

The bluff


Jeg og Jan tok en ettermiddagstur i et nytt område ned langs sjøen her. Det var ikke opplagt hvor stien gikk så vi rotet litt rundt. Da vi kom utpå 'stranda' kom det to elger så da gikk vi inn og fant en sti i skogen. Plutslig så vi en svartbjørn som sto helt stille oppe på skrå over stien og vi gikk rolig videre (med hjerte i halsen). Så var det plutselig en foran oss så vi ble stående en stund før vi skjønte det var utskjærte bjørner. Så den første vi så var sikkert ikke levende heller men vi gikk ikke tilbake og sjekket.

Montezuma Castle national monuments

Vi kjørte innom Montezuma Castle som var huler/ruiner opp til 1000 år gamle bygget av befolkning i Verde dalen. Det bodde rundt 35 stykker i det vi kan se på bilde under. 





Saturday, March 28, 2015

Desert View Point

Vi kjørte en annen vei tilbake til Phoenix, østover til Desert view point og Little South Colorado river som var veldig flott og litt anderledes utsikt;







Little South Colorado river;





Grand Canyon

Det ble en fantastisk tur til Grand Canyon! Jeg fikk booket 2 netter på Yavapai lodge som ligger inne i Grand Canyon, ved Market Placa, som vi var på i sommer. De anbefaler mot å gå opp og ned på samme dag så jeg var forberedt på at det kunne bli en lang dag. Vi hadde med hodelykter i tilfelle vi ikke var tilbake før det var mørkt. Vi startet med lue og votter i null grader og tok den første hikers ekspress bussen kl 7 til South Kaibab Trailhead. Etter ca en times tid kom vi ned i solen og det var så varmt at vi hadde shorts og singlet. Vi hadde med 5 liter vann hver og nede i bunnen var det 35 grader. Det var en fantastisk tur og vi gikk opp Bright Angeles trail. Vi var overrasket over at var tilbake allerede kl 3, så da fikk vi slappet av og gikk ut og spiste på kvelden. 
















Friday, March 27, 2015

Sedona

Jan har vært på kurs på Thunderbird i Phoenix (Jeg var også der på kurs for 16 år siden) så jeg fløy ned i går og møtte han. På vei til Grand Canyon stoppet vi innom Sedona og gikk en tur opp til Cethedral Rock som er en av de fantastiske røde fjellene rundt Sedona. Det var fullt av turister i Sedona som er en veldig koselig liten by og vi fant en veldig koselig restaurant 'the Hide Away' der vi kunne sitte ute i over 20 grader og se på de røde fjellene;)

Appelsintrær og kaktuser i Phoenix:





På vei mot Sedona


Bell Rock


Cathedral  Rock











Sedona






Tuesday, March 24, 2015

Flattop igjen

Jeg startet litt senere men tok igjen en ganske stor gjeng, men det var en del nye,  så de ville snu halvveis. Jeg ville gå opp på toppen og det var fire andre som ville være med og en hadde aldri vært der før. Den siste biten er bratt og to fikk litt skrekken nedover så det tok sin tid og jeg måtte guide de ned. Alle kom seg vel ned og de var veldig stolte. 

Du kan skimte oss fem litt skrått til venstre fra midt i bilde: