Monday, November 10, 2014

Vær


En av verdens største tyfoner, Nuri fra Japan skiftet heldigvis kurs og ungikk stort sett vestlige deler av Alaska og går lenger vest gjennom Bering stredet. Den skulle uansett ikke treffe Anchorage, men det blåste så kraftig at jeg var redd taket skulle blåse av (det gjorde det til en venn av meg i fjor). Det var værre lenger sørvest og noen vi kjenner er værfast i Kodiak til tyfonen har passert. I dag stilnet det og har vært fint men veldig varmt (10 varmegrader) så nesten all snøen har smeltet:( Det laver ned i resten av USA, så får ikke håpe det blir som i fjor vinter der vi knapt hadde snø utenfor løypene.

Ellers prøvde vi å få Social Security nummer til Eli og Oskar som ville gjort alt så mye letter mht alle skole søknader etc, men det gikk desverre ikke. Vet om noen som har fått det, men ihht reglene har du ikke krav på det, så det ble et par timer kø i et overfylt sosialkontor uten hell, så det spørs om vi orker å prøve igjen.

Vi har mistet ca 5 min sol hver dag siden i sommer, så nå har vi soloppgang kl 9 og solen går ned kl halv fem. Nedenfor er bilder på vei til jobb og solnedgang fra huset. Dette er fra gaten jeg jobber:


No comments:

Post a Comment