Monday, August 31, 2015

Thunderbird Falls

Det ble en kort luftetur i ettermiddag til et populært turmål Thunderbird Falls som ligger i Eklutna. Eli har vært der men det var første gang for oss. 

Det var litt annet turfolk i dag enn i går;








Sunday, August 30, 2015

Regnbue i går og snø i dag

Det var nydelig regnbue på vei hjem i går.


Vi våknet til snø på fjellene i dag. Det de kaller 'termination dust'. 


Bold peak (7522 ft , 2293 m)



Jan har hatt lyst til å gå Bold peak lenge men jeg har vært litt skeptisk men i dag fikk vi endelig gått til toppen og vi gikk med en som har vært i området tidligere. En turvenn av meg tipset meg om at en erfaren 'mountenering' fyr planla en tur på lørdag så jeg tok kontakt og avtalte å møtes halv seks i morges på Eklutna lake. Det er ikke mobildekning der og når vi kom dit i mørket i morges var det en annen bil der så vi spurte om han var Ed og han svarte at vi var det nettopp var en annen som også spurte om det. Da var det en gutt på sykkel som også lurte pa hvor Ed var og han hadde flyttet hit for 14 dager siden og jobbet i luftforsvaret. Den virkelig Ed dukket etterhvert opp og vi begynte å sykle med hodelykter de 17 km til enden av vannet der fotturen startet. Vi kom opp til toppen kl 1:15 etter å ha gått over 2000 høydemeter gjennom steinur. Turen er 54 km totalt (med sykling) og det tok oss 14 timer.

Vanligvis ligger dette fjellet i skyene men i dag var det nydelig utsikt. Det er det høyeste fjellet vi har vært på i Alaska (til venstre i bilde)


Friday, August 28, 2015

Norsk Flagg

Oskar fikk norsk flagg av romkameraten sin. Han trives veldig bra og det er veldig travelt på skolen:)


 


Wednesday, August 26, 2015

Fotballkamp

Kasper og C-team møtte Eagle River sitt JV lag og vant 34-20 og er ubeseiret så langt. Kasper scoret extra poeng og spilte litt forsvar og angrep.






Teri's bursdags løpetur

Det var uvant med regn og vind i morges og det virker som høsten nærmer seg. Men det ble likevel en bra tur for Teri's bursdag selv om hune endte å springe litt alene på slutten siden ingen greier å henge på, men hun møtte oss på vei tilbake igjen. Så var det frukt og feiring ved bilene:








Fisketur I Kenai

Jan tok fri i går så vi kunne dra på fisketur i Kenai. Kjæresten til ei på jobben til Jan er veldig fiskeinterresert og har vært guide i mange år så vi møtte han (Wally) i Cooper Landing der han hadde lynkurs i fluefiske og så dro vi 17 km nedover elva med båten mens vi fisket ørret og slapp de ut igjen. Det var litt for tidlig for Silver (laksetype) men vi så et par stykker så de begynner å komme. Det var en nydelig dag og Wally vet alt om fisk og insekter så vi lærte mye. Ifølge kjæresten så bestiller folk fluene han binder fra hele verden så han kan nok det han holder på med. Vi stoppet også og fisket fra land. 




Det var masse ørn langs elva